Zašto je muzika najvažnija stvar prilikom organizacije venčanja

Za venčanje se obično romantično misli da je jednom u životu i zato taj dan i jeste tako velik i značajan. I iako organizacija venčanja nije nimalo tako jednostavna kao što bi možda pomislila u prvi mah, trebalo bi da taj svečani događaj shvatiš kao jednu veliku žurku koja za cilj ima samo jednu – sjajnu zabavu koju nikada nećeš zaboraviti! Kada tako počneš da razmišljaš, odmah će ti cela „muka“ biti mnogo manja, opustićeš se i organizovaćeš dan za pamćenje!

Di-džej ili bend za svadbe – pitanje je sad

Ako svoje venčanje shvatiš kao jednu veliku žurku, sasvim je jasno da će baš muzika biti ta koja će „nositi“ celo veče. Dakle, muzički deo je najvažniji deo. Pre svega, trebalo bi da razmisliš o tome kako će izgledati muzički deo. Da li ćeš angažovati di-džeja, ako možda ne voliš muziku uživo, ili ćeš angažovati odgovarajući bend za svadbe. Šta god da je tvoj izbor, bilo bi najbolje da di-džeja, odnosno bend za svadbe, nađeš po preporuci ili na osnovu ličnog utiska, ako si nekog od njih već služala na nekoj žurki. Di-džej je svakako dobar izbor ukoliko želiš modernu žurku koju organizuješ pretežno za mlade i ako je celokupna tema nešto nalik žurkama koje posećuješ vikendom. U tom slučaju, di-džej je idealan za puštanje stranih hitova.

Repertoar predlažeš sama

Ako je tvoj izbor bend za svadbe imaš više prostora za eksperimentisanje sa muzičkim pravcima. U zavisnosti od svog ili ukusa tvojih gostiju bend za svadbe može da svira samo stranu muziku ili samo zabavnu i rok muziku, možda i samo narodnu ili pak repertoar može da bude i mešovit što obično i biva kada mladenci žele da zadovolje svačiji ukus. Svakako, važno je da imaš uvid u prethodni rad odabranog benda za svoju svadbu kako bi znala šta možeš da očekuješ, kako u smislu pravljenja dobre atmosfere, tako i u smislu kvaliteta njihovog nastupa. Ko još želi bend za svadbe koji loše peva? Dakle, jako je važno da i sama prvo „isprobaš“ bend koji ćeš angažovati kako bi se uverila u to da sa tim sastavom nema greške.

muzika 2

Kada je reč o repertoaru benda za svadbe uvek imaš dva izbora – bend za svadbe može svirati ono što žele gosti, odnosno, muzički deo će se bazirati na muzičkim željama gostiju što je uvek mač sa dve oštrice. Kako da budeš sigurna da gosti neće naručiti pesme koje većina ne voli i time pokvari atmosfru? Zato, mnogo sigurnija varijanta svakako je da sama osmisliš listu pesama koja može ili ne mora da sadrži sve žanrove kako bi udovoljila gostima. U suštini, budući da je reč o tvom venčanju, trebalo bi da se vodiš svojim željama i interesima, a to je da se sama provedeš najbolje moguće, naročito ako se uzme u obzir tvoj napor da sve sama lepo organizuješ.

U suštini, tvoje je venčanje. Imaš sve pravo da budeš pomalo sebična i muzičke (ali i svake druge) želje ispunjavaš samo sebi. Na taj način ćeš biti sigurna da ćeš ovaj dan zaista zauvek imati u lepom sećanju, a gosti će se već snaći. Uostalom – tu je alkohol!