Organizujete venčanje? Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći

Venčanje je zakazano, restoran i bend ste izabrali i već vam je lakše. Kad mlada izabere venčanicu svi će vam reći da su ostale samo „sitnice“ koje ćete brzo i lako rešiti. Međutim, vama to ne izgleda tako i čini vam se da ima previše stvari koje treba rešiti i previše odluka koje treba doneti.

Te „sitnice“ su podjednako važne i trebaće vam vremena da ih rešite. Koristan savet koji ste verovatno čuli i pročitali mnogo puta je da napravite listu obaveza, dogovorite plan i rešavate jednu po jednu stavku sa liste. Na listi se posle restorana, benda za svadbe i venčanice i odela, moraju naći burme i svadbena torta, a u zavisnosti od vaših planova biće tu i pozivnica, dekoracije, frizure i šminke za mladu…

Svaki od ovih detalja učiniće da se tog dana osećate posebno i da na kraju dan vašeg venčanja ostane i vama i vašim gostima u lepom sećanju.

Jedna stvar koja nakon tog dana neće ostati samo u sećanju i koju ćete nositi svakog dana, do kraja života jesu burme. Zbog toga je izbor burmi veoma važan, a mi vam u ovom tekstu donosimo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odaberete savršene burme.

Birajte kvalitet

Kao što smo već pomenuli, burme ćete nositi svakog dana i u svim situacijama. Zato je važno da one budu udobne i kvalitetne. Potrudite se da burme ne budu stavka za koju ćete izdvojiti najmanje para jer sigurno želite da izgledaju lepo i nakon više godina.

Pažljivo izaberite veličinu

Burme ćete nositi tokom leta i zime, posle vežbanja, u trudnoći… A sve su to situacije u kojima vaši prsti otiču i menjaju svoj obim. Zbog toga obavezno zakažite uzimanje mere kada ste smireni i kada je temperatura vašeg tela normalna. Izbegnite uzimanje mera rano ujutru, nakon vežbanja ili kada je veoma toplo ili hladno.

Imajte na umu svoj stil i način života

Kako će burme postati deo vaše svakodnevice, pokušajte da ih uskladite sa aktivnostima koje najčešće obavljate i stilom koji preferirate. Na primer, ako se bavite sportom ili svirate neki instrument, neka vaš izbor budu anatomske, tanke burme.

Budite otvoreni za nešto novo i drugačije

Većina mladenaca ima ideju kako bi njihove burme trebalo da izgledaju. Međutim, naš savet je da svakako u zlatari probate i modele koji se ne uklapaju potpuno i vašu prethodnu zamisao. Neka vam stručno lice preporuči još neki model na osnovu onoga što volite. Tek kada vidite kako na vašoj ruci izgleda prsten, znaćete da li on pravi za vas. Vrlo lako se može dogoditi (kao i sa venčanicom) da vam se dopadne i kupite nešto za šta niste mogli ni da pretpostavite da će vam se dopasti.

Slobodno kombinujte

Ponuda modela burmi na tržištu je ogromna. Razlikuju se po boji zlata, dizajnu, širini, da li su sa kamenom ili bez… Tradicionalno shvatanje da mlada i mladoženja moraju nositi iste burme je polako potisnuto. Budite slobodni da svako od vas izabere burmu koja mu se najviše dopada. Ne moraju čak biti ni u istoj boji zlata, a možete izabrati i burme u kombinaciji boja.