Bend za svadbe stvara posebnu atmosferu

Nakon mnogo dilema, razmišljanja, mozganja, savetovanja i dvoumljenja, napokon si rešila da za svoje venčanje angažuješ bend za svadbe, a ne DJ-a. Svakako, mišljenja o tome da li je bolja muzika uživo ili plejlista su podeljena, ali ako si razmislila o svim faktorima, sigurno si donela pravu odluku. Bend za svadbe u većini slučajeva zaista pravi bolju atmosferu, a osim toga imaš i mogućnost da naručuješ pesme koje želiš, baš kao i tvoji gosti, a neki bendovi za svadbe čak dobro poznate hitove izvode u nekom svom, novom aranžmanu što definitivno stvara posebnu atmosferu.

Dakle, odabrala si odgovarajući bend za svadbe i šta sad? Kako da iz njega izvučeš ono najbolje za zagarantovan dobar provod?

Prijem

Naravno, žurka ne počinje odmah. Za početak, biće ti potrebne lagan note, za zagrevanje, ali i za ono vreme kada gosti tek pristižu, pozdravljaju se, piju prvo piće… Sa bendom za svadbe bi trebalo da se dogovoriš oko tog dela, da pronađete odgovarajuće pesme ili da taj početak zabave bude rezervisan za instrumental. Bilo bi sjajno kada bi tvoj bend za svadbe već imao ljude koji mogu i samo da pevaju i samo da sviraju sve žanrove (i naravno oba), kako ne bi morala da angažuješ različite bendove za različite potrebe.

Muzičke želje

Sa svojim bendom za svadbe bi trebalo da se dogovoriš i oko toga da li ćete listu pesama kreirati zajedno ili će bend pevati i svirati na zahtev gostiju, odnosno, njihovih lista muzičkih želja. Prva varijanta je svakako sigurnija, makar kada je reč o tome kako ćeš se ti provesti, ali da bi ispoštovala i svoje goste, pokušajte da se dogovorite oko nekog miksa, gde će se na kraju svako dobro provesti.

Rang

S tim u vezi, bitno je da znaš šta tvoj bend za svadbe može. U smislu, koju muziku svira, kog žanra, koliko pesama zna… Jako je važno da članovi benda za svadbu budu usklađeni kako bi njihov muzički rang zaista bio opširan, a ti sigurnija da svačija muzička želja može da bude ispunjena. Na primer, pretežno pop/rok bend verovatno neće dobro pevati narodnu muziku i obrnuto. U skladu sa ovim bi i trebalo da biraš bend za svadbu.

Sastav i propratni elementi

Sastav benda je takođe ključan kao i sve ono što bend nudi. Na primer, verovatno ćeš želeti da tvoj bend za svadbu ima i pevača i pevačicu, a možda ćeš zahtevati i člana benda koji svira klavir. Na primer. Takođe, ukoliko bend sa sobom donosi i neke svoje propratne elemente poput osvetljenja, dim mašina i drugih efekata, jasno je da će ti biti potreban bolje organizovan prostor, ali i više novca. Šta je ono što zaista želiš i što možeš da priuštiš?

Afterparti

Ako želiš da tvoje venčanje traje do sitnih sati, definitivno razmisli o afterpartiju kada će tvoji prijatelji i drugi mlađi gosti moći da se totalno opuste i zabave kao da su na bilo kojoj drugoj žurki bez starijih koji ih nadgledaju. Ovde ne mora da nastupi DJ. Isti efekat dobićeš i sa svojim bendom za svadbe, samo je bitno da se sa članovima benda dogovoriš o tome koliko dugo će svirati i koje pesme, a to ti je svakako jeftinija varijanta nego da angažuješ nekog novog za taj deo venčanja. Osim toga, možda i oni imaju neki sjajan predlog za tvoj afterparti kojim ćeš biti oduševljena.