Kako da tvoje venčanje bude žurka tvog života?

Bliži se veliki dan i jako si uzbuđena. Kada je reč o planiranju, poslala si pozivnice, zakupila prostor, zakazala matičara, frizuru, šminku, baš sve što je potrebno. Ostalo je još svega nekoliko sitnica koje treba organizovati – najslađe za kraj! U to „najslađe“ definitivno spada i odabir benda za svadbe koji će tvoje venčanje učiniti žurkom za pamćenje!

Muzički pravac je ključan!

Pre nego što se upustiš u traženje odgovarajućeg benda za svadbe koji će te zabavljati cele noći, trebalo bi da ti bude sasvim jasno šta želiš da postigneš muzikom koju biraš. Zabava je svakako na prvom mestu, ali pitanje je kakvu muziku želiš, tačnije koji žanr, a kada to saznaš lako ćeš pronaći bend koji će ti savršeno odgovarati. Na primer, ako voliš narodnu muziku, baš kao i tvoj budući muž i većina vaših gostiju, bend za svadbe ćeš sigurno potražiti među onima koji su te verovatno već nekad zabavljali u nekoj kafani, dok ćeš na sasvim drugom mestu tražiti bend koji svira zabavnu i rok muziku, ako je to ono na šta „pucaš“.

bendovi za svadbe-saksofon

Dakle, sve zavisi od ukusa. A kad smo već kod ukusa, svakako treba postaviti i pitanje čiji ukus ćeš slušati. Možda se muzički ukus tvog dragog i tebe razlikuje, možda se vaš muzički ukus razlikuje od muzičkog ukusa gostiju i šta onda? Kakav bend za svadbe onda treba odabrati? Ovo je definitivno večita dilema prilikom organizacije muzičkog dela venčanja, ali svakako da je savet da budeš malo sebična i odabereš ono što će tebe usrećiti i učiniti da se zabavljaš kao nikad u životu. Jer – tvoje venčanje je u pitanju, a ne njihovo, zar ne?! Ako baš želiš da ugodiš svima jer ne želiš da samo ti uživaš već i tvoji gosti, odaberi onaj bend za svadbe koji ima mešovit repertoar te će za svakoga biti nešto, a za nekoga sve.

Naručiti pesmu ili ne

Još jedan bitan momenat kada govorimo o muzici na venčanju jeste taj da li ćeš dozvoliti da gosti naručuju pesme ili ne. Iako je ovo svojevrsna tradicija, mnogi mladenci ne žele da budu kao ostali i žele da organizuju venčanje koje će biti originalno i drugačije zbog čega obično i nastaju tematska ili venčanja na nekom neobičnom mestu. Uz to, naručivanje pesama je veliki „no-no“ jer nikad ne znaš šta gosti mogu da naruče i da li će to zaista biti namenjeno vama ili njihovom ličnom ukusu. Svoju odluku svakako treba da naglasiš odmah na početku kako bi gosti znali čemu da se nadaju. Ako imaš mogućnosti, razdvajanje starije rodbine i mlađih prijatelja je uvek dobra ideja jer se njihova očekivanja obično razlikuju, a ako možeš da priuštiš zabavu i za jednu i za drugu krupu – samo napred!

Bend vs. DJ

Iako je bend za svadbe nekako normalna „pojava“ na venčanju, neki mladenci ne žele da robuju pravilima te svoju svadbenu žurku „krunišu“ kvalitetnim di-džejom koji cele noći pušta njihove omiljene hitove. Ovo može biti i tvoj izbor ukoliko ne voliš muziku uživo i želiš nešto moderniju varijantu venčanja.