Kako uštedeti prilikom unajmljivanja benda za svadbe?

Atmosfera na svadbenim veseljima biće vatrenija što je muzika kvalitetnija. A muzika je svakako kvalitetnija kada imamo priliku da je slušamo uživo. Zbog toga se mladenci, kada organizuju svadbena veselja, u velikom broju slučajeva odlučuju za angažovanje benda za svadbe.

Sa druge strane, organizacija venčanja i svadbi nije nimalo jeftina. Mnoge stvari se prilikom organizacije svadbe moraju platiti: počevši od prostora u kome će se svadba održati, preko keteringa, do sitnijih troškova poput fotografa i dekoracija. Jedna od skupljih stvari kada je reč o organizaciji svadbenog veselja jeste i muzika. Međutim, za Vas smo izdvojili tri načina na koje možete malo prištediti prilikom unajmljivanja benda za svadbe.

Organizacija venčanja i svadbe izvan sezone

U samom startu organizacije svadbe postoji način na koji možete da uštedite. Dakle, kako organizacija počinje od zakazivanja dana u kome će se svadba odigrati, mlade i mladoženje treba dobro da razmisle o danu svadbe, odnosno vremenskom periodu u kome će je zakazati. Zažto je to važno? Naime, u određenom delu godine, tačnije tokom prolećnih i letnjih meseci, mladenci mnogo češće organizuju venčanja i prateća veselja. U tom periodu, fotografi, cvećari, prodavci venčanica, kao i muzičari, zatrpani su poslom. Sa druge strane, tokom zimskih meseci (oktobar, novembar, decembar, januar, februar, mart) situacija je potpuno drugačija i svadbe se manje organizuju. U nedostatku posla, bendovi za svadbe spremni su da spuste cene svojih nastupa i mladencima daju popuste. Kada se svadbe zakažu izvan sezone, nisu samo muzičari ti koji daju popuste već im se pridružuju cvećari, fotografi i drugi.

slika muzika naslovna

Oni mladenci koji ne žele da se odreknu svadbe u letnjim mesecima, mogu da razmisle o njenom zakazivanju za neki od radnih dana. To su takođe dani u kojima su bendovi za svadbe retko angažovani i kada postoji veća mogućnost da dobijete popust i malo prištedite.

Unajmljivanje benda za svadbe iz lokalne sredino umesto iz drugog grada

Kada umesto benda za svadbe iz nekog drugog grada, mladenci unajme bend iz svoje lokalne sredine oni automatski štede budući da muzičarima ne moraju plaćati putne troškove ili troškove noćenja. U svakom gradu, ili barem u njegovoj bližoj okolini, postoji dobar bend za svadbe. Zbog čega bi onda bend morali tražiti u drugim gradovima i sebi stvarati nepotrebne dodatne troškove?

Sa druge strane, u želji da uštedite nešto novca, nemojte angažovati određeni bend za svadbe samo zato što je najjeftiniji. Ukoliko negde na internetu postoji snimak njihovog nastupa potrudite se da ga odgledate. Zatim, uporedite njihov kvalitet, repertoar i energiju koju tokom nastupa ulažu sa njihovom cenom.

Unajmljivanje benda za svadbe koji ima manje članova

Sasvim je logično da jedan džemper košta manje nego dva. Isto tako, bend koji u svom sastavu broji manje članova koštaće manje od bendova sa većim brojem članova. Dakle, nema potrebe za razbacivanjem i unajmljivanjem benda za svadbe koji se sastoji od osam muzičara. Četiri ili pet muzičara je sasvim dovoljno kako bi obezbedili vrhunsku zabavu i đuskanje do kasnih noćnih sati. Usput ćete na taj način uštedeti još koji dinar.