Savršeno venčanje uz pravi bend za svadbe

Perfektna venčanica za mladu, odelo za mladoženju, prigodan prostor gde će veselje biti organizovano, sve to čini savršenim onaj dan u životu koji će se uvek pamtiti.

bendovi za svadbe PBS header1

Pri izboru svih ovih stvari mora se voditi dosta računa, ali ipak, postoji još jedna značajna koja je u najvećem broju slučajeva presudna kada se sumiraju utisci posle slavlja. Reč je o izboru benda za  svadbe. A dobar bend za svadbe je onaj koji uspe da sve zvanice izvede na podijum za igru. Iz tog razloga treba biti posebno pažljiv u odabiru. Iako izgleda kao lak posao, za izbor pravog benda potrebno je obratiti pažnju na par stvari kako bi sve prošlo kako treba.

Izbor benda za svadbe jedan od prvih poslova

Događaj kao što je organizacija venčanja nosi sa sobom mnogo poslova koje treba obaviti i odluka koje valja doneti. Kada je bend za svadbe u pitanju, ne biste smeli da napravite grešku i taj izbor ostavite za poslednji čas. Većina izvrsnih bendova koji sviraju na proslavama angažovana je mesecima unapred. Kratak rok za angažovanje sužava izbor bendova i velika je verovatnoća da ne dobijete ni približno ono što želite.

Predlozi su dobrodošli ali je odluka na vama

Kada ste na vreme krenuli u potragu za bendom i na internetu možete naći veliku ponudu najrazličitijih bendova. Ako želite da se svi gosti dobro provedu, morate povesti računa o različitim ukusima gostiju. Svaka svadba jeste skup različitih generacija i karaktera, samim tim i raznih muzičkih ukusa. Ali, pravi repertoar, raspored pesama, kvalitet sviranja i pevanja dovodi sve pomenute razlike u jednom trenutku zajedno na podijum za igru. Muzički ukus mladenaca jeste presudan kada je izbor benda u pitanju, ali dobri bendovi imaju repertoar koji pokriva gotovo sve muzičke pravce, tako da dobrim odabirom pesama mogu stvoriti nezaboravnu atmosferu. Slobodno se konsultujte oko repertoara kada budete ugovarali termin svadbe, izložite bendu svoje želje, ukus publike, njen sastav. Objasnite bendu gde će se proslava održati i za koliko ljudi, opišite prostor ako kojim slučajem bend tu nije svirao, kako bi se bolje pripremili za nastup.

Unapred dogovorite repertoar

Kada se radi o bendovima za svadbe, postoji bitna razlika između bendova koji sviraju programsku muziku i onih bendova koji rade naručivanje pesama. U ovom, drugom slučaju gosti sami određuju repertoar i muzički tok svadbe. Ponekad, zbog velikog broja gostiju ovo često može otići u drugu krajnost i ako bend nema mnogo iskustva, moguće je da nastane haos. Može se desiti da se ne zna ko i kad naručuje pesme, tako se može ispostaviti da su neki gosti važniji od drugih, isto tako prisutnih. A ono što je najvažnije, mladenci možda nećete imati kontrolu nad repertoatom i pesmama, a oni su ipak ovde najbitniji.

O iskusnosti i kvalitetu benda dosta govori i njihova dužina rada, oni sa deset i više godina iskustva sigurno znaju sve zamke i način kako da iznesu vrhunsku atmosferu. Gotovo svaki bend za svadbe danas ima svoju stranicu na Internetu preko koje se može saznati sve, repertoar, slobodni termini, iskustva drugih. Takođe, svi bendovi na svom sajtu imaju postavljene video klipove sa prethodnih proslava na kojima su nastupali, tako da je lako proveriti njihov kvalitet.