Tematsko venčanje za originalne mlade

Zašto biti prosečne, klasične i već viđene kada možete biti originalne i drugačije? Zašto organizovati tradicionalno venčanje koje će ličiti na svako drugo kada možete organizovati venčanje koje će imati lični pečat koji će se teško zaboraviti? Dakle, budite smele i originalne mlade i odaberite nešto sasvim drugačije – odaberite tematsko venčanje!

tematsko-vencanje

Računa se, onako romantično, na to da venčanje organizujemo samo jednom, pa onda, zašto se ne bismo maksimalno potrudile i u moru istovetnih venčanja, svadbenih dekoracija i venčanica koje liče jedne na druge, jednostavno se istakle i učinile svoje venčanje događajem godine?

Tematsko venčanje – da ili ne?

Dakle, tematsko venčanje. Zbog čega je tako posebno? Odmah na početku treba reći da ćete oko njega sigurno imati više muka i glavobolja, ali zarad krajnjeg rezultata koji bi trebalo da ostavlja bez teksta – vredeće. Tematsko venčanje je definitivno nešto na šta nismo navikle i nešto što smo često viđale samo na filmovima. Ali, i te kako nam se dopalo. Onda, zašto ga ne bismo i odabrale za sebe?

Osim što je inovativno i kreativno, tematsko venčanje će biti i mnogo zabavnije od klasičnog, jer sa sobom automatski donosi neku drugačiju i zanimljiviju atmosferu. A ako vam je bitno da se izdvojite i da se o vama dugo priča, treba li vas i dalje ubeđivati?

Kako odabrati temu venčanja?

Tema venčanja je jako bitna. A tu zaista možete pustiti mašti na volju. Razmislite – šta vas to inspiriše? Šta to najviše volite? Koja vam je omiljena pesma ili film? Knjiga? Šta vas to uvek nasmeje i zabavi? Nekim od ovih ideja se možete voditi kada birate „suštinu“ svog venčanja. Na primer, tema vašeg venčanja može da bude omiljeni film, na primer, „Hari Poter“ ili serija „Igra prestola“. Tema može da bude neka epoha ili vremenski period, na primer, dvadesete godine prošlog veka. Tema može biti neka bajka, recimo, Pepeljuga. Ili, možete organizovati maskenbal venčanje. Šta god da vam se dopada, učini zanimljivim ili vam na neki drugi način znači, može biti tema venčanja. Simpatično, zar ne? I što je još bolje, zaista imate mnogo izbora!

Propratni elementi

Nakon što ste odabrale temu svog venčanja, ostatak planiranja i organizacije izgleda kao i kod svakog drugog venčanja. Dekoracija, pozivnice, hrana, piće, prostor, ceremonija… Sve to treba organizovati i osmisliti, ali tako da prati temu. Na primer, ako organizujete venčanje sa temom Harija Potera, dekoracija i pozivnice mogu biti osmišljene u tom stilu – sa čarobnim štapićima, čarobnim napicima i drugim „magičnim“ detaljima. Ove sitnice će doprineti celokupnoj atmosferi, a i delovaće tako simpatično i zanimljivo!

Svojim gostima takođe možete naglasiti određeni dress code, a i odeća za mladence bi trebalo da bude inspirisana samom temom. Zapravo, sve što može da ima „šmek“ odabrane teme za venčanje trebalo bi da bude osmišljeno na taj način. Time ćete se svakako izdvojiti i prirediti venčanje za pamćenje!

Na kraju, atmosferu vašeg tematskog venčanja na pravi način će „začiniti“ muzika, odnosno, bend za svadbe. I članovi benda za svadbe bi trebalo da budu stilizovani u skladu sa temom venčanja, a kada je reč o njihovom repertoaru, njega će svakako činiti pesme koje sami želite, ali, ukoliko postoji numera koja bi mogla da predstavlja temu koju ste odabrali, zamolite bend za svadbe da i nju uvrste u svoj program.

Sada, kada ste organizovale sasvim drugačije i neponovljivo venčanje, ostaje vam još samo da se dobro zabavite i napravite gomilu sjajnih fotografija za uspomenu!