Stvari za koje nikad nije rano u organizaciji svadbe

Svadbe su događaji od ogromnog značaja. To su događaji koji se ne mogu organizovati danas za sutra, nego se mora uzeti mnogo više vremena kako bi na kraju sve ispalo po planu.

vencanje

Pravilno planiranje venčanja iziskuje najmanje jednu, a nekad i do dve godine planiranja. Sve to u zavisnosti od broja zvanica i generalno od veličine same svadbe. Ukoliko želite da izbegnete sve naugodne situacije na svadbi – moraćete da se pridržite nekoliko stvari, a koje i nisu tako male kako biste na prvi korak pomislili. Zato, polako i bez žurbe, jer ništa još nije ispalo dobro a da se na brzinu radilo.

Datum svadbe

Činjenica je da su sale za venčanja i svadbe rezervisane po nekoliko meseci unapred, a posebno ako planirate Vašu svadbu za subotu, što i jeste slučaj kod velike većine svadbi. Pogledajte moguće lokale i sale u svom gradu, i krenite postepeno da se raspitujete. Pogledajte prvo za koliko zvanica Vam je potreban prostor, kao i šta se nudi od strane njih. Nije svejedno ni do koliko sati lokal, kao ni da li poseduje kuhinju ili ne. Jer, ukoliko nemaju kuhinju, Vi ćete morati sami da se izorganizujete za hranu. U tom slučaju bi Vam najjednostavnije bilo da se dogovorite o detaljima sa nekom od ketering agencija. One su po tom pitanju veoma pouzdane, a mogu da Vam daju i neke dodatne korisne savete.

Odabir benda za svadbe

Jedan od detalja po kome se Vaša svadba može pamtiti je i dobar bend za svadbe. Bend za svadbe nije baš jednostavno odabrati i mnogi imaju dosta muka u pronaležnju idealnog. Ako ste neki bend za svadbe već slušali uživo i dopao Vam se – porazgovarajte s njima, raspitajte se za njihovu cenu, a proverite i njihov repertoar. Mislite i na ono šta se sluša Vašim gostima, kakav tip muzike oni vole – i to prenesite direktno bendu. Ne mora bend za svadbe da bude ultra popularan kako bi od Vašeg specijalnog dana napravio nezaboravan dan. Mnogi manje poznati bendovi za svadbe naprave izuzetnu atmosferu, a možda nikada ni niste čuli za njih. Takođe, i sa njima morate da zakažete termin, pošto su i to poslovni ljudi koji imaju, vrlo verovatno, već unapred zakazane termine bar za nekoliko meseci unapred. Tako da, i ovo je jedan od delova kvalitetne organizacije, odnosno detalj gde se, takođe, mora voditi o pravovremenom organizovanju.

Ostale finese

Nešto što ne mora mnogo meseci unapred da se odradi su odabir venčanice i odela. Kao i torta i generalno hrana. Međutim, zvanice biste trebali još na početku da sastavite i da pošaljete ili odnesete na željene adrese. Ljudi, odnosno pozvani, takođe, moraju da se spreme za Vašu svadbu u određenom smislu. Dolazimo i do pitanja kuma – povedite računa da kumovima ne bude iznenađenje da ste baš njih izabrali, i da to ne bude u „minut do 12“. To niko ne voli i malo ko će prihvatiti. Navedeno je nekoliko bitnih stvaki, a nekako nešto što se može istaći je zaista kvalitetan odabir bendova za svabde, pa, povedite računa o tom segmentu i budite slobodno malo i izbirljivi u toj situaciji.