Stvari koje treba dogovoriti sa bendom za svadbe na prvom sastanku

Svadba je jedan od najznačajnijih događaja u životu većine ljudi. Oni koji se odluče za istu, veoma je značajno da čitava organizacija bude na vrhunskom nivou. Šta je to što se konstantno čuje tokom čitave svadbe? Vaš odgovor bi trebao da bude – muzika.

A pošto je dobro poznato da je muzika od krucijalnog značaja – ovaj tekst će Vam približiti mogućnosti i objasniti kako da Vaše venčanje bude obogaćeno kvalitetnim bendom za svadbe, a da opet ne morate da brinete da ćete proći sa velikim troškom.

Naručivanje pesama ili unapred dogovoreno

Ima više tipova bendova za svadbe od kojih možete da odaberete. Naravno, cena igra veoma bitnu ulogu. O cenama se posebno nećemo baviti, jer one mogu u mnogome da se razlikuju, pa bismo to prepustili Vama da odredite sumu koju ste planirali da odvojite za muziku i muzičare. Glavna dva tipa bendova su oni koji sviraju muziku koja je unapred dogovorena, ili jednostavno po svom sopstvenom repertoaru. Kod njih neće moći da se prilazi i da im se naručuje pesma. Sa druge strane, tu je bend za svadbu koji svira direktno onako kako ste se Vi dogovorili s njima, odnosno, sviraće i pevaće one stvari koje Vi želite, a dozvoljeno im je da im se prilazi i da se od njih naručuju pesme. To, svakako, dodatno treba da se plati, ali je to već dobri stari običaj, koji je posebno na Balkanu veoma popularan. U tom segmentu, muzičari ne moraju da se brinu, jer će pored cene za koju sviraju, i od napojnica prilično lepo zaraditi. Posebno nakon ponoći, kada koja čašica alkohola probudi u kumu ili deveru boema.

Napravite ugovor sa bendom za svadbu

dogovor-bend-za-svadbeNeki vrhunski bendovi za svadbe imaju unapred spremljan ugovor, koji će potpisati sa Vama. Veoma je značajno i koliko sati će svirati. Ukoliko se to ne dogovori, može da dođe do nesporazuma, i da bend za svadbu svira dosta kraće nego što čitava svadba traje. To čini jednu veoma neprijatnu situaciju, u koju nikako ne želite da ulazite. Zbog toga, ako ste nepoverljivi, hemijsku u ruke i pre početka svadbe sa ljudima iz benda potpišite ugovor i tada će svaka strana na kraju večeri, ili početkom jutra, biti zadovoljna. Ne zaboravite da je i usmeni dogovor takođe ugovor.

Druge značajne stvari

Vodite računa o još nekoliko finesa kada su bendovi za svadbe u pitanju. Jedna od tih finesa je i angažovanje popularnog ili manje popularnog benda. Ne mora da znači da će popularan bend da odsvira bolje i kvalitetnije od onih koji su manje poznati. Štaviše, pazite se estradnih muzičara, oni nikad neće svirati dugo i niti će baš dozvoljavati da im se prilazi i da im se uvek naručuju pesme. Oni često imaju unapred spremljen repertoar, i onda u dogovoru sa mladencima ubace još nekoliko pesama po njihovoj želji.

Navedeno je par stvari na koje uvek morate da pazite kada birate bend za venčanja. Pored toga, raspitajte se, ili ako ste već na nekoj drugoj svadbi slušali određeni bend – i onda će Vam u startu biti lakše da odredite koga biste želeli da svira i kod Vas na Vašem venčanju.