Muzika na svadbi – koji je vaš izbor?

Venčanje je jedan od najlepših događaja u životu većine ljudi. Bilo da mu prisustvujete kao gost ili jedna od dve najvažnije osobe tog dana, slažete se da se nota svečanog i uzvišenog osećaja prosto može osetiti u vazduhu. Kako i ne, ipak ne stupaju dvoje mladih svakog dana u jednu tako važnu zajednicu kakva je bračna. Tu je nesumnjivo i pomisao na veličinu samog događaja, jer su svi svesni napora i truda koji je uložen kako bi sve proteklo kako dolikuje. Vratimo se na sam početak organizacije tog događaja, mesecima unazad, baš tu na sam početak. Tu gde ste i vi sada, razmišljajući o svom tom poslu koji tek predstoji. Jedna od stavki koju tek treba štiklirati na vašoj ,,to do’’ listi je i muzika, neizostvni deo cele ove priče. Ali da li znate koliko je široka i raznovrsna ponuda kad je reč o muzici?muzika-na-svadbi

Tradicija kaže: bend za svadbe

Tradicionalno, a možda i najbolje rešenje je bend za svadbe. Ipak, svako ceni umetnost pevanja i sviranja uživo kad do izražaja dolazi sav talenat koji jedno muzikalno biće može posedovati. Stoga i ne treba čuditi što je ovo jedna od najčešćih opcija za koju se opredeljuju mladenci. Ovo je ujedno i najzahvalniji izbor, jer je najmanja šansa da neko ne uživa u muzici s obzirom na to da može biti pokriveno dosta različitih žanrova. Posebno je dobar izbor kad je reč o klasičnim venčanjima na Balkanu koja podrazumevaju veliku svadbu sa dosta gostiju koji su različitih godina, od dece do starih ljudi. Najlakši način da im svima ugodite je bend za svadbe.

Vremena se menjaju – elektronska muzika, di-džej

Dvadeset i prvi vek je, doba elektronike, digitalnih i drugih inovacija. Nesumnjivo da se to odrazilo na sve segmente života, pa čak i na muziku. Samim tim i izbor muzike za svadbu se promenio. U poslednje vreme, pojavljuju se i nove modernije ideje, pa tako neki mlađi parovi koji su ljubitelji elektronske muzike žele čak i na svadbu osobu koja će im prirediti užitak u muzičkom smislu. Najbolje rešenje je svakako di-džej, osoba koja će puštati muziku celo veče, miksovati, kombinovati, sve po svom osećaju, ali i želji gostiju. Naravno da se ne može porediti muzika koja se izvodi uživo sa bilo kom drugom, ali najbitnije su želje i u tom smislu treba ispoštovati svačiji muzički ukus.

Kombinacija je nekad idealno rešenje

S obzirom da na svakoj svadbi imamo sudar mlađih i starijih generacija, modernog i tradicionalnog, ali i kiča i šunda sa jedne strane i kvaliteta sa druge, nesumnjivo da je najbolje na neki način pokušati povezati sve ove međusobno različite grupe. Cilj je da svima bude lepo, a do njega se uz malo dodatnog truda može lako doći. Jednostavno, napravi se program celog venčanja, a u repertor koji će izvoditi bend za svadbe se ubace i segmenti u kojima će se uključivati i di-džej ili neko drugi. Možete taj blok ispuniti tamburašima, trubačima, bukvalno bilo čime, samo je bitno da se napravi dobar prelaz i pogodi pravi trenutak. Štaviše, može da se vrlo lako desi da svi gosti, bez obzira na razlike u ukusu, podjednako uživaju u svemu što izaberete, zato se upustite u potragu i izaberite ono što volite.