Koji bend za svadbe je idealan za vas?

Svadbu često posmatramo kao žurku, razlog i priliku za dobar provod, iako je ona, naravno, i mnogo više od toga. Ipak, ovo je najpre stav mladenaca, što je prilično logično budući da oni ovim događajem i proslavljaju početak nekog novog i lepšeg života. Gosti su ti koji pre svega žele dobru zabavu i igranje do zore, pa bi možda ovo trebalo da bude jedan od važnijih kriterijuma na osnovu kojih birate idealan bend za svoju svadbu.

koji-bend-za-svadbe-je-idealan

A naravno, nije naodmet da i sami makar u nekom trenutku prestanete da kontrolišete svaki detalj svadbe i prepustite se muzici, igri i uživanju – pokušajte da se makar na kratko osetite kao gost na sopstvenom venčanju i dobro se provedete!

Dakle, kakav bend za svadbe bi vama tačno odgovarao?

Odabir muzike uvek zavisi od šire slike venčanja, jer ne žele svi mladenci ona klasična, „srpska“ venčanja. Neki parovi žele nešto modernije, drugačije i originalnije, te biraju alternativnije bendove za svoje venčanje. Dakle, u zavinsosti od toga bi trebalo da izaberete sastav i žanr benda za svadbe kako bi muzika na pravi način ispratila vašu zamisao savršenog venčanja.

Osim toga, kada je reč o bendovima za svadbe, jedno suštinsko pitanje se uvek nameće, nešto poput „biti il’ ne biti“ samo u smislu proslava venčanja – da li odabrati bend za svadbe koji ima sopstveni repertoar ili omogućiti gostima da sami naručuju pesme? Činjenica je da je nemoguće zadovoljiti sve ukuse, i vrlo je verovatno da će, šta god da odaberete, neko ostati uskraćen za pravo uživanje i padanje u sevdah.

Kada vi birate to izgleda ovako:

Kada je reč o bendovima za svadbe koji imaju sopstveni repertoar možete biti sigurni da će vama i verovatno još nekom užem ili širem krugu ljudi biti savršeno zabavno. Bend će svirati „vaše“ pesme i vi ćete se odlično provesti jer, pa sami ste birali taj bend za svadbu!

Čak i da niste direktno učestvovali u kreiranju repertoara, svaka im je pesma na mestu baš kao i na svirci koju ste posetili onog vikenda kada ste rešili da baš oni budu vaš bend za svadbu. Dakle, određeni broj ljudi, uključujući mladence, zadovoljan je muzikom i odlično se provodi.

Drugi, stariji i gosti drugačijeg muzičkog ukusa sede, tu i tamo klimnu glavom u ritmu muzike, ali to jednostavno nije njihova „šolja čaja“. Nije da im je dosadno, ali nije ni da se provode ludo i nezaboravno.

A kada gosti biraju – ovako:

Sa druge strane, kada je bend za svadbe onaj koji zarađuje od gostiju i njihovih muzičkih želja, zadovoljstvo muzikom je podeljeno na još manje delove nego što je to slučaj sa bendom za svadbe kome se niko ne meša u posao. Jer, verovatno i sami znate, od recimo sto zvanica, desetak pesama naručuje kum, pa desetak baba i deda, pa desetak tetka i teča i tako u nedogled.

Dakle, u trenutku izvođenja te liste pesama biće srećni i zadovoljni, uglavnom, samo oni koji su je naručili. Jeste da se te pesme sviraju u vašu čast, ali, da li vaša baba zaista zna šta vi volite da slušate ili naručuje ono što ona voli da sluša ili što misli da je prikladno? Znači, ishod je jasan.

Dakle…

Suština je da nije lako napraviti izbor koji će svima odgovarati (ali nije nemoguče) osim ukoliko imate tu sreću da baš svi uživate u istom muzičkom žanru ili organizujete više venčanja za više „tipova“ gostiju.

Ipak, ono što možete da uradite je da napravite kompromis – ukoliko vi učestvujete u kreiranju repertoara benda za svadbu koji ste odabrali, neka on bude takav da ima za svakog po nešto, a za nekog sve.

Nađite se na pola puta. A ukoliko je vaš izbor bend za svadbe koji ispunjava muzičke želje, postarajte se za to da imate svoju „ekipu“ (ili više njih) koja će stvarno za vas naručiti pesme koje vi volite. I – svi su srećni! Mada će tome svakako doprineti i malo alkohola, da se ne lažemo.