Karakteristike dobrih bendova za svadbe

vencanje-bend

Zabavi i dobroj atmosferi na jednom svadbenom veselju ponajviše doprinosi muzika. Nekada je za nju (kod nas vrlo retko) zadužen jedan čovek koji preko uređaja pušta mnogobrojne i raznovrsne muzičke numere. U našoj zemlji di džejevi još uvek nisu ni blizu popularni kao što su raznovrsni bendovi za svadbe. Za mladu i mladoženju potraga za dobrim bendom često nije jednostavan posao. Zbog toga u nastavku teksta otkrivamo karakteristike koje krase jedan ozbiljan, profesionalan, kvalitetan bend za svadbe.

Repertoar kvalitetnog benda za svadbe odlikuju relativna prilagodljivost i bogatstvo muzičkim žanrovima

Prva karakteristika kvalitetnog benda za svadbe jeste prilagodljivost njegovog repertoara i bogatstvo repertoara numerama koje pripadaju raznovrsnim muzičkim žanrovima. Za razliku od ovakvih bendova za svadbe, oni lošiji i manje profesionalni, imaju vrlo uzak repertoar koji najčešće čine numere istog ili sličnog žanra. Takvi bendovi samim tim što im je muzičko znanje ograničeno teško prilagođavaju svoj repertoar željama i zahtevima mlade, mladoženje ili njihovih gostiju.

Dobri bendovi za svadbe imaju obimne repertoare ispunjene pesmama raznoraznih žanrova kako bi mogli da zabave sve goste i zadovolje njihove muzičke želje. Takvim ozbiljnim bendovima, čak i ukoliko neku pesmu ne znaju zasvirati, kada ih se to unapred zamoli nije teško naučiti i navežbati je.

Svakako da nijedan bend neće pristati da u potpunosti izmeni svoj repertoar, stoga ni mladenci ne bi smeli preterivati sa svojim molbama i zahtevima. Ukoliko im repertoar benda ne odgovara, jednostavno neka potraže bend čiji repertoar bolje odgovara njihovim muzičkim preferencijama.

Dobri bendovi za svadbe rezervisani su i po nekoliko meseci unapred

Mlada i mladoženja prilikom organizacije svog svadbenog veselja često greše dugo čekajući da pronađu i rezervišu bend koji će zabavljati njihove goste. Oni prednost daju rezervaciji svadbenog prostora, pravljenju pozivnica, kupovini venčanica i odela i drugim stvarima. Kada na red dođe potraga za muzičarima suoče se sa velikim problemom. Naime, bend koji su želeli rezervisati već je bukiran na dan njihovog venčanja. Zatim se bace u potragu za drugim bendovima, ali je prava sreća ukoliko pronađu dobar bend slobodan u tom terminu, jer su svi kvalitetni bendovi za svadbe bukirani nedeljama, a nekad i mesecima unapred. Ukoliko mladenci žele kvalitetnu muziku na svom svadbenom veselju, savetuje im se da što pre krenu u potragu i rezervaciju benda za svadbe.

Ozbiljni muzičari insistiraju na svojoj ceni

Kao što smo već napomenuli kvalitetni bendovi za svadbe ne moraju da brinu hoće li u nekom narednom vremenskom periodu od nekoliko nedelja, a ponekad i meseci imati nastupe. Samim tim su i finansijski vrlo obezeđeni, te su u mogućnosti da vrednuju sopstveni trud i rad tako što će gotovo uvek insistirati na svojoj ceni. Može se dogoditi da pojedinim „mušterijama“ iz nekog razloga daju popust i malo odstupe od svoje standardne cene, ali je to vrlo retko.

Precizno i detaljno dogovaranje o rezervaciji

Oziljni muzičari su vrlo organizovani profesionalci koji se o nastupima dogovaraju precizno i detaljno. Oni saslušaju zahteve druge strane, razmotre ih, odgovore na njih, ali i iznose sopstvene zahteve. Sa njima se dogovori njihovo radno vreme, trajanje i broj pauza koji ih sleduje, cena, repertoar i drugo.