Kako prepoznati kvalitetan bend za venčanja?

Nekako je muzika oduvek ljudima bila dosta važna. Kad smo tužni i neraspoloženi pustimo lagane, tihe melodije, a kad smo raspoloženi i veseli iz naših zvučnika počnu dopirati brzi ritmovi. Kako se uvek od svakog pravila nađe neki izuzetak, tako postoje i ljudi koji vesele ritmove puste u momentima tuge da bi je prebrodili.

Svadbeno, ili bilo kakvo drugo veselje, se takođe teško može zamisliti bez odsviranih nota i otpevanih reči. Na svadbama se najčešće za muzički deo programa pobrine bend za svadbe. Međutim, da bi veselje bilo zabavno i uspešno bend za svadbe mora biti dobar u onome što radi. U nastavku teksta pročitajte nekoliko karakteristika na osnovu kojih možete lako da prepoznate dobar bend za svadbe.

Dobar bend za svadbe bukiran je par meseci unapred

Kako bi mladenci rezervisali dobar bend za svadbe, sa potragom treba da krenu što ranije – čim odrede datum svog venčanja. Glavni razlog za to jeste to što su dobri bendovi za svadbe bukirani nedeljama, pa i mesecima unapred. Dakle što se pre mlada i mladoženja bace u potragu za bendom, veće su šanse da na njihovoj svadbi zasviraju dobri muzičari. Velike su šanse da oni koji čekaju poslednji trenutak za rezervaciju benda za svadbe na kraju ne budu zadovoljni kvalitetom njihove muzike.

Kvalitetan bend za svadbe je relativno fleksibilan oko repertoara

Sa ozbiljnim bendom za svadbe moguće je dogovoriti se oko repertoara jer kvalitetan bend može i ume da zasvira različite muzičke žanrove. Čak i kada pojedine numere ne zna da izvede, dobrom bendu neće biti teško da nauči. Zbog toga je sa njima vrlo jednostavno dogovoriti se o repertoaru. Naravno, sa druge strane, ne treba preterivati sa svojim zahtevima. Svaki bend ima neki svoj, da kažemo „fazon“, i ne voli preterano od njega da odstupa. Ukoliko mladenci žele potpuno da izmene repertoar nekog benda, to znači da taj bend i nije pravi za njihovo veselje i da je bolje da potraže neki koji odgovara njihovom muzičkom ukusu i željama.

vencanje-e1487587096791

Repertoar dobrog benda za svadbe bogat je različitim muzičkim žanrovima

Bendovi za svadbe razlikuju se od bendova koji nastupaju po različitim kafićima, barovima i kafanama. Bendovi orijentisani na kafiće, kafane i barove mogu da se drže jednog muzičkog pravca, onog koji ih u neku ruku karakteriše. Repertoar bendova za svadbe, barem onih dobrih, trebalo bi da bude bogat različitim muzičkim žanrovima.

Dogovori sa ozbiljnim bendom za svadbe su precizni i detaljni

Ozbiljni bendovi za svadbe imaju iza sebe dosta iskustva i znaju kako funkcionišu dogovori i zakazivanje gaža. Takvi bendovi prilikom dogovora jasno i glasno iznose svoje zahteve, ali i dobro razmatraju zahteve druge strane. Sa njima se jednostavno dogovara o svemu: radnom vremenu, repertoaru, ceni, broju pauza na koje imaju pravo i vremenu njihovog trajanja, pesmi za mladenački ples, i drugo…

Tačno određena cena

Dobri bendovi za svadbe imaju svoju cenu od koje retko odstupaju, a i kada odstupaju ta odstupanja nisu velika. Znajući da su kvalitetni muzičari i da su traženi, vrednuju svoj rad i imaju cenu koje se drže.