Kako da odlučite: programska muzika ili naručivanje pesama na svadbi?

programska-muzika

Moglo bi se reći da je ovo jedna od najčešćih dilema prilikom organizacije venčanja. Nakon što se konačno odluče i izaberu bend za svadbu, onaj koji im najviše odgovara, mladenci moraju da reše  i ovo pitanje. Mnogi parovi se za program naručivanja odlučuju samo iz razloga što će na taj način više uštedeti, ali to je sasvim legitimno, jer sama organizacija svadbe zahteva veliki finansijski trošak. Ukoliko vama to nije glavna dilema, onda jednostavno dobro razmislite koja opcija vam više odgovara. Najbolje bi bilo da prvo popričate sa određenim bendom za svadbe za koji ste se odlučili i da čujete njihov predlog.

Programska muzika – manje nepoželjnih pesama

Ono što morate znati odmah na početku je to da će vas ova opcija više koštati. Međutim, na ovaj način ćete se osigurati da budu samo one pesme i ona muzika koju vi lično želite i neće biti prostora da vam se na svadbi sviraju pesme koje možda ne volite. Ako mislite da program naručivanja znači ujedno i bolju zabavu – varate se.  Pojedini bendovi za svadbe znaju da naprave veoma dobru atmosferu. Zato, pažljivo birajte vaš bend za svadbu, jer vam od njega zavisi da li će gosti biti veseli i bez mogućnosti da naruče svoje omiljene pesme. Bendovi za svadbe za velikim iskustvom i dugom tradicijom vrlo dobro znaju kako da se prilagode ukusima vaših gostiju.

Ukoliko se odlučite za naručivanje – ograničite broj pesama

Ukusi su podeljeni, pa tako ima i onih koji više vole kada na veseljima mogu da naručuju pesme i muziku za svoju dušu. To je jedan od načina da svi čuju vaše želje upućene mladencima u vidu čestitke, ali i u vidu pesme. Ko vas dobro poznaje naravno da će naručiti pesme za koje je sasvim siguran da vi, kao mladenci, volite, da se u njima pronalazite i slično. Međutim, na velikim svadbama, obično dolaze i pojedini rođaci, koje niste videli dugo vremena i koji imaju potpuno drugačiji muzički ukus od vas. Zato, ne biste smeli da dozvolite da se ustupa mnogo prostora onoj muzici, za koju ste sigurni da se neće dopasti ni vama, ali  ni vašim prijateljima. Zato bi bilo dobro da se sa vašim bendom za svadbe dogovorite oko toga koliko je pesama moguće naručiti. Obično se takvi bendovi za svadbe opredeljuju za maksimum pet pesama i to će biti prihvatljivo svima.

Napravite spisak želja, a ostatak prepustite gostima

Ovo takođe može da bude interesantna ideja. Dozvolite vašim gostima da bez ustručavanja naručuju pesme, ali se dogovorite sa muzikom, da jedan deo večeri posvete i vašim ličnim željama. Ta opcija postoji kod većine bendova za svabde, ali se naravno morate konsultovati sa njima mnogo pre, kako biste tačno znali da li sve pesme mogu da izvedu. Pojedini bendovi za svadbe mogu naknadno naučiti pesme i promeniti svoj repertoar, ako im vi to zatražite. U ovom slučaju zadovoljićete i vaše potrebe, ali i želje vaših gostiju. Preporučujemo vam da izaberete miks veselih pesama i da negde na sredini vaše svadbe napravite jednu žurku. To će dobro proveseliti vaše goste i sigurno ih podići na noge.