Kako da odaberete bend za svadbe koji se razlikuje od ostalih?

Izbor muzike za venčanje sigurno je jedna od najtežih i najkomplikovanijih stavki. Od muzike zavisi čitava atmosfera i samo veselje, dok je istovremeno potrebno izaći u susret moru različitih muzičkih ukusa gostiju. Kako da odaberete bend za svadbe koji se razlikuje od mase ostalih, već viđenih sastava, kako biste svoje venčenje učinili drugačijim i nezaboravnim?

Tražite i muzičare i zabavljače

Prvi korak jeste da nađete bend za svadbe koji čine muzičari koji su ujedno i zabavljači. Ovo nije uvek lako, jer su prave zvezde u ovom domenu često izuzetno skupe i nepristupačne, ali to svakako ne znači da se ne mogu pronaći.

Naime, dobri muzičari koji imaju isustva na svadbama znaće kada je najbolje odsvirati brzu pesmu koja će pokrenuti zvanice na igru, a kada će biti pravi momenat da se odsvira malo sporija stvar za ples. Istovremeno, bend za svadbe mora biti i razigran, a ne samo raspevan, jer vam savršeno izvođenje ništa ne znači ako ne pokreće goste da se vesele, što i jeste cilj svake svadbe.

Birajte profesionalni bend za svadbe

Kada se bira bend za svadbe koji čine profesionalci, izgleda da je lakše reći nego doneti ovakvu odluku, pogotovo što je muzičkih sastava ovog tipa gotovo bezbroj.

Međutim, vi svoju potragu možete početi tako što ćete u startu eliminisati sve one bendove na svadbama koje ste posetili, a koji vam se nisu svideli ili ispunili vaša opčekivanja. Saveti prijatelja i rođaka uvek su dobrodošli, ali imajte na umu da ste, za svoje venčanje, upravo vi ti koji pravite izbor.

vencanje-muzika

Najbolje će biti da, kada sastavite užu listu, pogledate svaki bend za svadbe upravo na snimku sa nekog venčanja, kako biste ga videli u angažmanu koji je upravo vama potreban (profesionalni bend će to imati na svom kanalu na YouTube-u ili sajtu).

Zatim, bilo bi dobro i da bend za svadbe uživo čujete, te posetite neku od njihovih svirki kako biste se na licu mesta uverili da stvaraju dobru atmosferu.

Unapred dogovorite i precizirajte repertoar i sve detalje

Jednom odabran, bend za svadbe će morati da ispuni sve vaše zahteve, koje dobro dovoljno unapred dogovoriti kako ne bi bilo nepredviđenih iznenađenja.

Zato je dobro da unapred odlučite da li ćete, pre svega, dozvoliti naručivanje i plaćanje muzike, te svoju odluku jasno saopštiti bendu. Ovo se neretko izdvaja kao jedan od ključnih problema koje mladenci imaju prilikom izbora žive muzike za venčanja, te će biti najbolje da ga unapred predupredite kako se ne biste na licu mesta neprijatno iznenadili.

Zatim, svaki profesionalni bend za svadbe će vam izaći u susret i po potrebi proširiti svoj repertoar. Redosled pesama i sam njihov izbor bi bilo dobro staviti što ranije na listu, kako bi muzičari imali dovoljno vremena da se eventualno pripreme.

U skladu sa tim, bend za svadbe mora biti i prilikom dogovora ok osvih detalja obavešten i o izboru numere za prvi ples, kao i odluke o pesmama za iznošenje torte i bacanje bidermajera, te svih ključnih elemenata slavlja koje želite posebno da istaknete.