Bitni koraci u organizaciji venčanja

To je to, odlučili ste se za jedan od najbitijih momenata u svojim životima – za venčanje. Ukoliko ste sigurni u sebe i svog partnera, nekoliko meseci do godinu dana morate da imate dobar plan i program, kako bi svaki elemenat venčanja prošao onako kako treba.

organizacija-vencanja

Kada Vas prođe početna euforija, sednite sa svojom porodicom i popričajte s njima kako biste i šta biste želeli za svoje venčanje. Od odabira sale, pa sve do pravilnog odabira benda za svadbu, morate da razradite do najsitnijih detalja. Svemu posvetite dovoljno pažnje, jer će samo tako Vaše venčanje biti idealno.

Prvi korak

U prvi korak spada biranje datuma. Najbolje je da datum odaberete makar godina dana ranije, jer je toliko sigurno potrebno kako biste sve izorganizovali. U prvi korak spada i spisak zvanica. Ne morate baš da preterujete, ali je to u potpunosti do Vas i u srazmeru s tim koliko novca planirate da odvojite za kompletno venčanje. Pored toga tu je i odabir idealnog mesta, odnosno sale, hale ili restorana. Ovo zavisi isto od broja zvanica, pa morate da pazite da jedno bude u skladu sa drugim.

Odabir benda za svadbe

Nije od malog značaja odabir benda za svadbu. Svakako biste želeli da baš na Vašoj svadbi bude najbolja muzika. To je moguće. Međutim, morate da obratite pažnju na nekoliko detalja. Potrebno je sesti sa članovima benda, ili njihovim predstavnicima. Sa njima se mora potpisani jedan ugovor, gde biste Vi izneli Vaše želje i zahteve. Tek kada i oni to prihvate i stave svoj potpis, tada možete da pređete na sledeće korake u organizaciji Vašeg venčanja. Uz to, gledajte da bend za svadbe bude takav da odgovara svim gostima, a ne samo Vama lično. Muzika je tamo da razveseli ljude, a ne da bude samo Vaš lični zabavljač. Cenu isto dogovorite, kao i davanje i količinu napojnica i generalno čitav repertoar. Ubacite i želju da biste hteli da znaju da sviraju i pevaju i strane pesme. To je veoma bitno, jer nije svako obožavatelj, a čak ni ljubitelj domaćih pesama.

Ostali značajni koraci

Kada ste obezbedili gore navede značajne stavke u organizaciji Vašeg venčanja – morali biste da se skoncentrišete i na odabir kumova, što opet nije veoma lak zadatak. Morate da vodite računa da se neko od Vaših prijatelja ne naljuti na Vas ako baš njega ili nju ne odaberete. Zbog toga je veoma značajno sesti sa tim ljudima i objasniti im razloge zašto ste baš tu i tu osobu izabrali. Nakon toga tu su hrana i piće, eventualno ketering agencije kojima bise mogli da posvetite organizaciju tog problema. Tu su i fotografi i snimatelji. Nisu dovoljni moderni „pametni“ telefoni, jer svadbu jednostavno moraju da ovekoveče profesionalci kojima je to posao. Nemojte na to da žalite pare, na kraju ćete i videti zašto. Pred kraj tu je i biranje venčanice i odela za mušku stranu. Takođe, proces koji može da potraje i više dana. A od ne malog značaja je i bidermajer, jer je to jedan od znakova prepoznavanja čitave svadbe.