Za one koji ne vole rizik: Bend za svadbe koji ste već čuli

Organizacija svadbe je izuzetno veliki posao koji zahteva mnogo posvećenosti bilo da je reč o izboru torte ili pak samog restorana. Nebitno da li je pitanju manje važna stavka ili nešto krupnije, svakom segmentu planiranja pristupa se sa podjednako truda, jer na dan svadbe sve je jednako bitno i nigde ne sme da zaškripi.

Zato nije ni čudo što se u samu organizaciju ovog divnog događaja ljudi upuštaju ne samo mesec, dva nego i po pola godine, godinu ranije. Neretko se sam posao i priprema svega što je neophodno prepušta pravim profesionalcima, pa već uveliko postoje agencije i sajtovi preko kojih možete pronaći i organizatora koji će vam vrlo stručno i bez greške organizovati svaki deo vaše male ceremonije.

bend-za-svadbe-koji-ste-vec-culi

Ipak, kako je i sama svadba već i više nego dovoljna priča za sebe koja iziskuje priličnu svotu novca kako bi se upriličila, nisu svi u mogućnosti da angažuju nekog ko će umesto njih organizovati celo venčanje. Dakle, ako niste među tim srećnicima ili ste jednostavno nepoverljivi i smatrate da je jedino dobro i sigurno samo ono za šta se vi pobrinete sami, onda ste verovatno već ušli duboku u tematiku oko organizacije. Već ste uspeli da se pobrinete za neke stavke sa velikog spiska, ali ostalo je još mnogo posla. Između ostalog kao problem nameće se i izbor muzike, naime svi ti bendovi za svadbe, kako se odlučiti za pravi?

Pre nego što sebi dodatno iskomplikujete život i upustite se u niz napornih pretraga i preslušavanja raznih bendova za svadbe, prvo zastanite i razmislite, možda ste već negde čuli bend koji vas je oduševio?

Preporuka prijatelja uopšte nije loša ideja

Koliko god da je uznapredovala tehnologija i sve vam je dostupno u svega 2, 3 klika, neke stvari ipak zahtevaju da ih lično upoznate i steknete svoj utisak. Takva je situacija i kad su bendovi za svadbe u pitanju. Vama treba da cela ta muzička družina koju izaberete bude uklopljena i da zvuči dobro, a kako ćete to proveriti? Najlakše i najbolje je gledati ih na delu, jer samo tako možete steći pravu sliku o njihovim kvalitetima i mogućnostima.

Zato pre neke besciljne i ne naročito smislene potrage prvo pokušajte drugu mnogo lakšu i jednostavniju metodu.

Setite se svih skorijih proslava na kojima ste bili, a na kojima ste se izuzetno dobro proveli. Olakšanje je setiti se činjenice da niste prva osoba (a ni poslednja) koja je bila u ovoj situaciji. Raspitajte se među bliskim prijateljima ili preko poznanika pokušajte da dobijete kontakt telefon onih muzičara za koje su se oni odlučili.

Ne moraju to biti samo svadbe, verovatno ste i na nekom krštenju ili rođendanu bili u prilici da čujete jako dobru muzičku ekipu koja je napravila super atmosferu. Pošto i za vaš dan želite slično, pitajte prvo domaćine svih tih događaja na koji način su oni angažovali muzičare za svoju proslavu. Uzmite u obzir sve moguće preporuke i predloge, sačinite svoju listu potencijalne grupe ili benda i krenite u svojevrsni ,,kasting’’. Bendovi za svadbe su i više nego brojni, a vi ćete na ovaj način značajno da smanjite potragu i fokusirate se samo na one proverene. Posle toga sve će biti lakše.