Bend za svadbe – dva veoma važna saveta

saveti-za-svadbu-foto

Pripreme za svadbu su uveliko u toku, a vama se čini da nećete ništa stići iako je vremena sasvim dovoljno. Pomisao na taj dan vam stvara osećaj panike, što je normalno s obzirom na kompleksnost same organizacije venčanja: strepite od pomisli šta bi sve moglo da krene po zlu. Kako panika nikad nije nikom pomogla, predažemo da sednete i uzmete korak po korak u glavi zamislite ceo taj dan. Nek vam prolete svi elementi događaja u vidu kratkog filma koji ćete potom detaljno analizirati kako biste mu otkrili sve kritične tačke. Ima ih mnogo, a kako bismo vam olakšali, skrenućemo vam pažnju na moguće probleme u vezi muzike.

Kad se muzika pretvori u želje, čestitke i pozdrave…

Neretko se dešava da gosti požele mladencima da naruče pesmu na svadbi. To jeste lepo, jer predstavlja simpatičan gest kojim na još jedan način možete mladencima poželeti sve najbolje uz neku lepu pesmu, ali najčešće se dešava sledeći scenario: neki gost popije malo više, poželi jednu pesmu koju bi posvetio mladencima, onda se priseti još dve-tri koje ga posebno pogađaju i dva sata kasnije, vi vidite da on i dalje dosađuje bendu. Pritom i pesme koje poručuje odavno nemaju veze sa događajem kojem prisustvuje što polako počinje da se odražava na celokupnu atmosferu. I nikad nije u pitanju samo jedan takav gost, stoga ne bi bilo loše da na vreme popričate sa bendom i ugovorite unapred repertoar koji će se tog dana izvoditi. Tako ćete poštedeti sebe, a i druge potencijalnih neprijatnosti i terora „veselijih’’ gostiju. Sem toga pažljivo ćete isplanirati program cele večeri i time unapred znati šta vas očekuje.

Gosti su ljubitelji različitih žanrova, ali bend zna samo za jedan

Kako je svadba događaj koji okupi najrazličitije generacije, ljude različitih profesija, prirodno je da se oni razlikuju i po svom muzičkom ukusu. Naravno da ne možete ugoditi svakom ponaosob, ali bilo bi dobro da bend za svadbe u svom sastavu ima izvođače koji poznaju različite žanrove, pa da ne bude problem ukoliko poželite neku pop ili rok pesmu ili jednostavno nešto od nekog stranog izvođača. Da ne biste bili u situaciji da vam jedan deo gostiju uprkos dobrom bendu ipak sedi na venčanju, razmislite koji žanrovi dolaze u obzir. Skrenite pažnju članovima benda na te pesme, porazgovarajte o tome da li su oni u stanju da ih izvedu ili im možda treba neko pojačanje, kako bi na vreme uspeli sve da srede. Lakše je ovo predvideti ukoliko sami pravite repertoar pesama koje želite da čujete tog dana, ali čak i tad se zna desiti da vam jednostavno promakne podatak da će na svadbi biti  i starijih ljudi koji vole npr. šlagere.

Mislite i na svoje goste, ali prvenstveno na sebe i učinite vaš veliki dan posebnim u svakom pogledu. U tom smislu, nek i muzika bude pažljivo isplanirana tako da zajedno sa ostalim elementima svadbe upotpuni pozitivan utisak i ostane u sećanju kao deo lepe uspomene na jedan predivan događaj.