Bend za svadbe – bez njih nema pravog štimunga

bend-za-svadbe-stimung

Budimo iskreni, svi mi pamtimo vrhunske provode sa različitih proslava gde je nesumnjivo jedan od najzaslužnijih faktora za dobru atmosferu bila upravo muzika. Tako je nesumnjivo i sa svadbom, tako da svaki gost željno iščekuje da prođu sve one ceremonijalne stvari i konačno se opusti uz pravi bend za svadbe. A koji je to pravi bend za svadbe?

Kako naći bend za svadbe?

Ima ih zaista mnogo, i to i dobrih i loših i njihov izbor ume da bude prilično nezgodan. Prvenstveno je najvažnije da ih odaberete na vreme s obzirom na to da najbolji od njih imaju popunjen raspored i po godinu dana unapred. Zato ako već imate neki bend za svadbe na umu, ne časite ni časa nego ih odmah pozovite i rezervišite, jer nikad nije rano, može biti samo kasno.

Ukoliko niste upućeni u tematiku zvanu muzika na svadbi, ni tu nema potrebe za nerviranjem, jer imate bar dve opcije: ili ćete se o mogućim bendovima informisati preko interneta ili ćete se prisetiti svadbenih veselja vaših poznanika na kojima je muzika bila pun pogodak. Naravno, bolja je svakako druga opcija, jer je pouzdanija i čućete utiske iz prve ruke, a to je svakako neprocenjivo. Uostalom, setićete se i svog utiska od tog dana i koliko je baš taj bend za svadbe doprineo dobroj atmosferi. Time ste već obavili značajan deo posla, jer vi u stvari već znate kako oni zvuče uživo.

I u slučaju da nemate već nekog keca u rukavu i da prvo morate da napravite spisak bendova koji dolaze u obzir, okrenite se internetu, uradite nekakvu selekciju i ugovorite sastanke sa  svakim  od njih. Kasnije možete u dogovoru sa njima i da odete u neki lokal i oslušnete kako taj bend za svadbe zvuči. Ovo je verovatno za vas lično i najvažnije.

Savet u vezi repertoara

Sa potencijalnim bendom uvek prvo razmotrite kakvi su što se tiče raznovrsnosti žanrova. Dakle, ukoliko niste ljubitelj klasične balkanske svadbe i želite nešto drugačiju muziku poput pop ili rok varijante, imate puno pravo da to i tražite. Čim uspostavite kontakt, neka vam jedno od uvodnih pitanja bude upravo ovo. Tako ćete odmah znati da li vredi upuštati se u dublju konverzaciju. Isto tako, podjednako važno za vas može biti i dogovor oko izvođenja pesama. Verovatno ste i vi bili u prilici da prisustvujete svadbama na kojima muzika može da se naručuje po želji gostiju.  Koliko god to lepo zvučalo na prvi pogled, rizikujete da neko od gostiju naruči ne baš prikladnu pesmu ili jednostavno uzme pevača pod svoje. Najbolje je možda unapred dogovoriti repertoar pesama koje će bend  za svadbe izvoditi i eventualno napraviti jedan blok u kome će moći i gosti da poruče neku pesmu. Najbitnije je da on bude ograničen vremenski. Ostaje da utvrdite i novčani iznos koji ste spremni izdvojiti i gotovo – muzika je spremna!

Verovatno ovde nije kraj, ostaje vam još puno posla do samog velikog dana. Ipak, najbitnije je da važnije stavke koje čine dobar deo tog dana imate spremne dosta ranije. Samo tako ćete moći da se prepustite uživanju u spremanju svog venčanja.