Bend za svadbe koji će ugoditi svima? Moguće je

Venčanje je jedan od najlepših događaja u životu, ali da bi sve proteklo kako treba potrebno je sklopiti mnogo važnih kockica, što nije lako. Kada je venčanica za mladu izabrana, odelo za mladoženju kupljeno i prigodan prostor gde će veselje biti organizovano rezervisan, ostaje još jedna stvar koja čini svadbu nezaboravnom. Bend za svadbe zaslužan je za atmosferu koja će se prepričavati mesecima posle i ključna je stvar svadbenog slavlja. Ali, nemojte napraviti grešku i ostaviti izbor benda za poslednji čas. Mnogi dobri bendovi rezervisani su mesecima  unapred, tako da o muzici na svadbi mislite na vreme. Kako je svadba skup različitih generacija, karaktera i shodno tome, raznih muzičkih ukusa, dobar bend za svadbe mora uspeti da sve zvanice izvede na podijum za igru. Pažljiv odabir repertoara, praćenje toka proslave i komunikacija sa gostima uz odlične vokale i muziku je ono što čini dobar bend. Da bi izabrali pravi bend za svadbe između mnoštva izvrsnih koji već postoje i poznaju sav repertoar, dobro je obratiti pažnju na nekoliko stvari.

bend-za-svadbe-141016

Prvo krenite u odabir benda za svadbe

Organizacija venčanja iziskuje mnogo posla i aktivnosti, kao i odluka koje valja doneti. Kada se radi o bendu koji svira na proslavama, prva stvar koju ne biste smeli da propustite je da na vreme rezervišete bend koji vam se sviđa i tu odluku ostavite za poslednji čas. Većina dobrih bendova za svadbe su angažovani mesecima unapred. Kratak rok za angažovanje sužava vam izbor bendova i velika je verovatnoća da nećete uspeti da dobijete onaj bend za svadbe koji želite.

Pesma za svakog gosta

Ako na vreme krenete u potragu za bendom imate vremena da se raspitate kod porodice i prijatelja poslušate njihove preporuke, ali i da na Internetu pronađete veliki izbor najrazličitijih bendova. Uvek je cilj da se svi gosti dobro provedu, što uopšte nije lak posao. Svaka svadba je skup različitih generacija, raznih karaktera, pa tako i različitih muzičkih ukusa. Ali, pravilan odabir repertoara, kvalitet sviranja i dobri vokali, sve to je potrebno da bi se sve pomenute razlike našle zajedno na podijum za igru. Svaki dobar bend za svadbe ima repertoar koji pokriva gotovo sve muzičke pravce, tako da pravilnim odabirom pesama i praćenjem atmosfere i raspoloženja gostiju mogu stvoriti nezaboravnu atmosferu. Kontaktirajte bend i konsultujte se sa njima oko repertoara, izložite im svoje želje, opišite, koliko možete sastav i ukus publike. Objasnite bendu gde će se proslava održati i za koliko ljudi, opišite prostor, kako bi bend što bolje mogao da osmisli nastup.

Unapred dogovorite repertoar

Kod bendova za svadbe postoji bitna razlika u pogledu načina na koji nastupaju. Postoje bendovi koji sviraju programsku muziku i oni čiji se nastup sastoji od naručivanja pesama. U ovom, drugom slučaju gosti kreiraju repertoar i tok proslave, naručujući pesmu za pesmom. Kod velikog broja gostiju ovo često može otići u drugu krajnost i moguć je haos. Potrebno je mnogo iskustva da bend za svadbe drži sve pod kontrolom, tj. kada, ko i kako naručuje pesme. Ono što je najvažnije, mladenci možda nećete imati kontrolu nad repertoatom i pesmama, a oni su ipak najbitniji. Tako je najbolje dobiti bend koji svira repertoar uz delove nastupa gde se pesme naručuju.